Logga in

Logga in
söndag 30 april 2017
Guidebild

Nattklubbar, pubar och barer i Uppsala

Nyfiken på nattlivet i stan? Här hittar du nattklubbar, barer, pubar och lounger i och omkring Uppsala. Här kan alla mötas, trivas och hitta nya vänner. Tsta nya spännande ölsorter eller botanisera bland annorlunda drinkar. Att bara njuta av vissa bartenders fixande och trixande med exotiska drinkar kan vara rena underhållningen - för att inte tala om de fantastiska smakerna. Vad sägs om smörkaramellikör eller lite chilli i drinken :) Glöm inte att beställa dagens special. Då går bartenders ofta igång . Och allt behöver inte kosta skjortan. Alltid.
Vill du synas i pub och barguiden? Kontakta info@uppsala.com

Aaltos

Sysslomansgatan 14, 753 11 Uppsala

OM AALTOS”Jag har alltid en resa till Italien i sinnet”  - Alvar Aalto 1961 fick den världsberömde finske arkitekten Alvar Aalto uppdraget att rita ett nytt nationshus för Västmanlands-Dala nation i Uppsala. Vid invigningen fyra år senare var det många som beundrade Aaltos byggnad och hans förmåga att skickligt placera den i staden. Andra ansåg att den var alldeles för modern och inte alls tog hänsyn till omgivningen. På V-Dala var man dock nöjd. Men det var en sak de inte förstod. När Aalto fick uppdraget hade man särskilt betonat vikten av att på något vis bevara nationens gamla trädgård. Trädgården som så länge varit en del av nationens själ; en plats för fester och umgänge, arbete och vila. Aaltos lösning hade varit att låta det nya huset vila på 32 pelare över den gamla trädgården. En ny sorts trädgård skulle skapas under huset - en park och ”lövsal” under tak för filosoferande studenter. Men verkligheten blev en annan. Mörker, kyla och fukt fick platsen att mer likna en ogästvänlig källare där ingen ville vara. Hela ytan byggdes senare in och förvandlades till butikslokaler. Och det är här, under Aaltos modernistiska hus, vi har skapat en ny grönskande mötesplats i form av en italiensk grill, inspirerad av den egensinnige finske världsarkitekten, hans kärlek till Italien och renässansen. Aalto älskade nämligen sitt Italien. I sin ungdom drömde han om ett skandinaviskt återupplivande av den italienska renässansen; ett sätt att förena vårt kulturarv med det moderna samhällets krav. Han skissade tidigt på ett nytt torg i sin hemstad Jyväskylä som skulle förvandlas till ett ”Nordens Florens”. På 50-talet ritade han den finska paviljongen till konstbiennalen i Venedig och senare en kyrka i Riola di Vergato mellan Bologna och Florens. Italien låg nära Aaltos hjärta och var en ständig källa till inspiration. Eller som han en gång sade: ”Jag har alltid en resa till Italien i sinnet”. Vi tror att han skulle ha njutit av ett besök hos oss. Till och med under sitt hus. 

Läs mer

BirgerJarl

Nedre Slottsgatan 3, 753 09 Uppsala

Chilla i sofforna på en fantastisk uteservering eller dansa på 3 dansgolv både ute och inne. Är ni ute efter en riktig partykväll så är Birgerjarl det självklara valet.

Läs mer

Borgen Restaurang och festlokaler

Orphei Drängars plats 1, 753 11 Uppsala

Borgen Resturang & Festsalar ligger i den anrika KFUM-borgen som ligger vid Fyrisån och Jernbron. Borgen Resturang; och festsalar erbjuder salar för alla slags evenemang upp till 120 sittande gäster såsom konferenser, bröllop, födelsedagar, minnesstunder, dop och företagsmiddagar etc. Vi har eget kök och fullständiga rättigheter. Köket serverar allt från hemgjorda bakverk, frukost, dagenslunch och bufféer till flera rätters kvällsmiddagar. Menyer kan skräddarsys efter gästens önskemål.

Läs mer

Bowlaget

Skolgatan 6, 753 12 Uppsala

I vår kombinerade restaurang och bowlinghall på Skolgatan har vi även åtta bilsimulatorer och en jaktstuga med en skyttesimulator. Vi välkomnar svensexor, möhippor, företag eller helt vanliga kompisgäng till att roa sig under en hel kväll. Välj något av våra olika paket för en kväll präglad av utmaningar och en bit mat.

Läs mer

Clarion Hotel Gillet

Dragarbrunnsgatan 23, 753 20 Uppsala

Välkommen till Clarion Hotel Gillet mitt i Uppsala. En varm och välkomnande mötesplats med passionerad personal och service i fokus. Med 161 hotellrum, 23 mötesrum, restaurang Kitchen & Table och vårt alldeles nya Selma City Spa finns här något för alla.

Läs mer

Cousteau

Drottninggatan 12, 75433 Uppsala

Coustaeu Bistro Bar kan erbjuda en unik inomhusmiljö. I Uppsala en av äldsta kvarstående restaurang byggnad från slutet av 1800talet.. Vi har möjligheten att ta emot 60 till 200 personer i våra två unika rum. men även som ala carte, festvåning som lämpar sig väl för olika evenemang och högtidligheter, såsom bröllop, födelsedagar, minnesstunder, dop, företagsmiddagar, konferenser och allehanda representationer m.m. Restaurangen är öppen året runt för luncher och middagar med menyer som anpassas efter Svensk husmankost till modern svensk-franska köket. . Vi på Coustaeu Bistro bar önskar er hjärtligt välkomna!

Läs mer

Etage Kök & Bar

Dragarbrunnsgatan 39, 753 20 Uppsala

På Etage blir du själv en del av underhållningen genom att ställa dig bakom mikrofonen och sjunga för full hals. Välj bland våra ca 50 000 låttitlar och bli stjärna för en kväll. Det spelar ingen roll om du aldrig tagit en ton eller är artist ut i fingerspetsarna, karaoke handlar om att ha roligt!

Läs mer

Güntherska Hovkonditoriet

Östra Ågatan 31, 753 22 Uppsala

Ett av de äldsta caféerna i Uppsala. Güntherska ligger beläget centralt, nära stora torget och fyrisån, med stora fina lokaler med gamla anor.

Läs mer

Hugo W

Vaksalagatan 24, 753 43 Uppsala

Sveriges första livsstilsbutik med bar och bistro med fullständiga rättigheter. Varför Hugo W? PÅ 1930 TALET drev Hugo W Pettersson en charkuteributik i denna lokal.

Läs mer

Kitchen & Table

Clarion Hotel Gillet, 75320 Uppsala

Att Uppsala kan stoltsera med vackra byggnader, lärda akademiker och katter utan svans, det har många redan full koll på. Men att de numera har en restaurang där det bästa råvarorna från trakten kombinerats till fulländning med smaker från New Yorks restaurangmecka Manhattan, är en god nyhet.

Läs mer

Noia

Drottninggatan 9, 753 10 Uppsala

Oasia är en asieninspirerad mötesplats för människor fyllda av lust och nyfikenhet. Upptäck Oasia, det asiatiska köket, vår lounge och våra drinkar. I restaurangen jobbar vi med konceptet "Fun dining", vilket handlar om att presentera maträtterna på ett nyare, mer spännande och innovativt sätt än det traditionella. Vi vill att det ska bli en upplevelse att besöka oss - för alla sinnen!

Läs mer

O'learys

Dragarbrunnsgatan 36, 753 20 Uppsala

O'Learys ligger mitt i centrala Uppsala. Här kan du se sport från hela världen och njuta av en trevlig sportbars miljö med en härlig amerikansk influerad meny!

Läs mer

Plock

Dragarbrunnsgatan 24, 753 20 Uppsala

Plock - Ungefär som din kompis vardagsrum, lite skönare, lite mysigare, mycket roligare. Välkommen och häng med oss, vi är din bästa kompis!

Läs mer

Restaurang Hamnpaviljongen

Hamnesplanaden Islandsfallet, 753 19 Uppsala

Restaurang Hamnpaviljongen är vackert belägen i hjärtat av Uppsala med bra råvaror och med fokus på kvalitet

Läs mer

Stationen

Olof Palmesplats 6, 753 21 Uppsala

Här har vi skapat ett brasserie med en smak av Paris, en bar med Londons puls och ett café med en doft av Rom. Tre europeiska klassiker med mat och dryck som aldrig går ur tiden, öppet från tidig morgon till sen kväll.

Läs mer

Terrassen Kök & Bar

Drottninggatan 1, 753 10 Uppsala

Terrassen Kök & Bar är en restaurang och bar som ligger så centralt man kan komma i Uppsala city. I en öppen och trivsam miljö på Drottninggatan 1, med utsikt över Fyrisån. Hos oss kan du njuta av en bit mat från vår a la Carte eller bara ta ett glas i baren. Med Uppsalas största barutbud kan ni utan problem beställa er favoritcocktail. Missa inte vår hemsida, www.terrassen.se, där alla våra pågående evenemang och erbjudanden presenteras.

Läs mer

Uppsala Konsert & Kongress AB

Vaksala torg 1, 753 75 Uppsala

Ett hus skapat för möten och musik. Byggnaden har åtta våningsplan, är 37 meter högt och 14600 kvadratmeter stort. Här finns 12 mötesrum, konsertsalar, bankettsal, restaurang och café med lunchservering och eget kök, utställningsytor på 2000 kvadratmeter, konferensvåning med lounge. Biljettkassan håller öppet vardagar och lördagar och i samband med evenemang. Under 2014 genomfördes 613 olika evenemang som fördelar sig på 173 konserter och 440 kongresser, konferenser och events.

Läs mer

Åkanten

S:t Eriks Torg 8, 753 10 Uppsala

Åkanten - Atmosfär i historisk miljö! När Åkanten öppnar vet man att våren har kommit till Uppsala och att sommaren är på väg. Detta är stadens stora mötesplats vid kanten av Fyrisån, intill Saluhallen och med domkyrkan i bakgrunden. En enda stor restaurang utomhus där du njuter av lunch eller middag, hänger i baren och träffar alla som rör sig mitt i staden. Vi har vår à la carte servering öppen från april till september. Vi serverar dagens lunch året om inne i Saluhallen. Våra öppettider: Måndag - torsdag 11.30 - 14.00 (Köket stänger 13.30) Fredag 11.30 - 14.30 (Köket stänger 14.00) Lördag 11.30 - 16.00 (Köket stänger 15.30) Besök Åkantens hemsida >

Läs mer