Logga in

Logga in
tisdag 22 maj 2018
Nils Engvall pressbild.jpg

Nils ger gärna tillbaka

För tre år sedan startade den Uppsalabaserade digitala byrån Wasabi Web välgörenhetsfonden #GeTillbaka. Initiativtagaren Nils Engvall, 25, berättar att grundtanken var att uppmärksamma unga studenters potential.

- Många yngre Uppsalabor ser inte att framtidens jobb finns här i stan, men 4 av 5 jobb skapas faktiskt av småföretagare. Genom #GeTillbaka gör vi vad vi kan för att främja entreprenörskapet bland Uppsalas ungdomar, berättar Nils.

- Vi vill inspirera och stötta dem till att tro på sig själva och våga ta steget att starta företag. Vi behöver fler unga företagare som stannar i Uppsala och etablerar sig i näringslivet och hjälper till att förändra spelplanen. Fler företag betyder fler arbetstillfällen vilket i sin tur garanterar regionens tillväxt och välfärd, fortsätter Nils. Det här är vårt sätt att #GeTillbaka. 

"Kunde jag starta företag
så kan vem som helst"

Nils Engvall

Nils var själv bara 20 år när han startade företag. En av hans tidigare chefer trodde verkligen stenhårt på honom och stöttade honom för den han var, och det var helt avgörande för att han skulle våga ta steget.

- Kunde jag starta företag så kan vem som helst, säger Nils med eftertryck.

Initiativet #GeTillbaka vann pris för Årets Samhällsinsats 2016 på Företagargalan i Uppsala. Projekt som genomförts under fonden #GeTillbaka är stipendiet Årets UF-Företagare i Uppsala län, vilket initierades tillsammans med Ung Företagsamhet i Uppsala län 2015 och var det första CSR-projektet som finanserades via fonden. Det har i år växt från 60.000 till 100.000 kronor, och är därmed det största UF-stipendiet i Sverige.
   Förutom pengarna, där 50.000 går till att starta ett aktiebolag för inom 5 år, får pristagaren mentorskap från samtliga sponsorer till priset och en finalplats till Stipendiet för Unga Företagare i Sverige, som nu tillhör #GeTillbaka och delas ut på Företagargalan Riks i Blå hallen i Oktober.
   Det andra stipendiet som delats ut är Årets Unga Programmerare, som instiftades tillsammans med Förbundet Unga Forskare. Och i år kommer även Företagarnas nationella stipendium Företagarnas stipendium för unga företagare att delas ut via #GeTillbaka.

 

LÄS MER: #Getillbaka-stipendiet växer

LÄS MER: Om årets #Getillbaka

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.