Logga in

Logga in
lördag 18 augusti 2018

Uppsalas fräschaste konferens ett stenkast från Centralstationen

SPONSRAT. Elite Hotel Academia bjöd in oss till sina toppmoderna konferenslokaler i centrala Uppsala. Vi behövde smida planer och naturligtvis gör vi det på hemmaplan.

Vi anländer vid lunchtid och startar med en trerätters konferenslunch i restaurang Nobel i hotellets entréplan. Det märks direkt att det här är ett ställe där man tar hand om sina gäster. Ingen trött inställning så långt ögat når! Trots att det är en hel del gäster i restaurangen så är det lugnt och behagligt. Långt ifrån stoj och den ljudmatta många av oss är vana vid från öppna kontorslandskap och ”kreativa” rumslösningar.

Vi kommer snabbt till ro.

Efter en mustig svampsoppa, en mjäll kyckling och en underbar Nutellaprydd efterrätt är vi redo för konferens. Vi har en hel del på agendan och planen är att vi ska gå därifrån med en hel massa ny kunskap, fullproppade av pepp inför våren.

Vi visas in vårt rum och möts av musik. Det är ingen av oss som tidigare ens tänkt tanken, men nu när vi är där så undrar vi genast varför det inte alltid är musik i konferensrum när man anländer. Genialiskt och så enkelt. Vi känner oss välkomna som aldrig förr!

Det behövs ingen genomgång av teknisk art, men vår värd visar vart vi ska plugga in datorn om vi vill använda storbildsskärmen. Ingen av oss är något tekniskt geni, men det tar ungefär tre sekunder innan allt fungerar. Det går inte att misslyckas. Ny genomtänkt teknik som även en teknisk analfabet fixar – sådant gillar vi!

Inom någon minut är konferensen igång. Från ljuv musik direkt till gå! Inget teknikkrångel, inga pinsamma minutrar för den som ska försöka gissa hur just den här anläggningen fungerar. Inget kallande på personal för att få saker att funka.

Det är nytt och fräscht, lagom stort och lagom varmt. Det märks att någon tänkte innan nya Hotel Academia byggdes.

"Här borde alla stela arbetsplatser lägga veckomötet minst en gång om året."

Framåt eftermiddagen är det dags för fika. Och här blir vi överraskade, glatt överraskade. Vi möts av en fika buffé! Jajamenn! Här finns inte bara kaffe, det finns olika sorters juicer, olika bakverk och nybakade scones och massor av annat. Vi väljer ett ståbord där solen lyser in och efter någon småkaka för mycket och en äpple/kanel smoothieshot i varje ben återvänder vi till konferensen. Vi passar på att smygkika in i de andra konferensrummen. Vi hittar en större variant, som går att dela av i två och får veta att den lämpar sig ypperligt för företagsevent, fester och större sammankomster.
Det fina i kråksången är att det på det här hotellet inte ligger några rum ovanför konferensen. Här kan man ha kalas långt in på nattkröken, alltså! Man kan tydligt se hur vår eventansvarige, som är med, genast börjar fundera på kommande julfester, kundevent och galor …

Konferensrummet Elsa Beskow är ett kreativ rum med bland annat pingisbord och dart som ligger i anslutning till toppmoderna gymmet med en härlig bastu. Här borde alla stela arbetsplatser lägga veckomötet minst en gång om året.

Vill man lyxa till det så finns även konferensmöjlighet på våning 11. Med en utsikt som får en att dra efter andan och alldeles intill restaurang Miss Voon som drivs av F12-gruppen med stjärkocken Melker Andersson i spetsen.

Efter konferensen checkar vi in på rummet. Elite Hotel Academia öppnade i mars 2017 och känns fortfarande spritt nytt. Rummet på nionde våningen har en hisnande utsikt. Vi ser pampiga Uppsala Slott och Domkyrkan och kan inte låta bli att ta bilder och skicka hem till familjen.
Middagen äter vi i gastropuben The Bishops Arms. Det råder en avslappnad stämning och maten är perfekt. Här kan man få både vällagad mat, spännande drycker och ölsorter som är svåra att få tag på annars.

LÄS MER OM The Bishops Arms

Dagen har varit intensiv. Vi har fått massor av ny kunskap och peppen inför våren är påtaglig.

Det blir ingen sen kväll.

Hen som sover kvar vaknar på morgonen med den där märkliga känslan av att man ligger exakt som man låg när man somnade. Utan några som helst minnen av natten. Då vet man att man har sovit gott!

Frukosten är egentligen ett kapitel för sig. Återigen imponeras man av hur man lyckats skapa en tyst och lugnt miljö trots att restaurangen är ganska full. Precis som det ska vara på morgonen. Brödet är hembakat i restaurangens eget bageri och sådan imponerar på en småbarnsmorsa som rostar direkt från frysen i vanliga fall.

Man vill inte riktigt gå därifrån. Men till slut är det ändå dags. Vi har ju en hel massa ny kunskap och pepp inför våren att ta tag i.

Men vi kan på stående fot bestämma att vi kommer tillbaka. Kanske för ett kreativt möte med pingisturnering - eller julfest, vem vet?

 


UPPSALA.COM HÄLSAR PÅ är ett samarbete mellan Uppsala.com och utvalda partners. Den här artikeln är sponsrad.

 

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

// Consent