Logga in

Logga in
lördag 18 augusti 2018

Hit kommer tjejgänget att återvända!

SPONSRAT. Gastropuben The Bishops Arms bjöd in till en helkväll vi sent ska glömma.

Vi är fyra damer med varierande erfarenhet av Uppsalas uteliv som ses över en middag på The Bishops Arms i bottenvåningen på Elite Hotel Academia invid Centralstationen en torsdagskväll.

Vi är hungriga!

Vi kommer dit vid 18-tiden och det sitter folk vid de flesta borden. Bishops Arms i Uppsala är en av de största i kedjan som har 40 restauranger i Sverige. Några sällskap som man kan gissa sig till är på konferens på hotellet, vi ser ett par som vi snabbt enas om måste vara på dejt. Det ser lite trevande ut …
Vid några bord sitter ensamma med ett glas och väntar på middag. Vi spekulerar lite och kommer från till att det rör sig om luttrade hotellgäster som reser mycket i jobbet. Vi kan så klart ha helt fel!

LÄS MER OM Elite Hotel Academia

Vi börjar med att dela ett par pubtallrikar med charkuterier, ost och grönsakstavar med dipp. Två av oss tar ett glas rött, en dricker cola och en dristar sig till att testa en öl med ett namn vi övriga aldrig hört talas om.

Maten kommer in. Vindrickarna har beställt en varsin burgare, en med kött och en vegetarisk variant. Den modigare av oss har bestämt sig för choritzogryta med mörk choklad och blir inte besviken. En Pulled pork sub med mangosalsan vid sidan om kommer också in.

Gänget, som i vanlig falla håller ganska hög ljudnivå tystnar för någon minut. Lyckliga hummanden är det som hörs. Alla fyra är grymt nöjda med maten.

Vi fyller på glasen. Hon som gillar annorlunda öl har lite för mycket att välja på, här finns över 300 ölsorter, och får problem. Angenäma problem. Hon landar i en 33 centiliters flaska inlindad i vitt papper hon letat länge efter. Den kostar 230 kronor och hon konstaterar snabbt att det var värt det.

"Hon som gillar annorlunda öl har lite för mycket att välja på, här finns över 300 ölsorter, och får problem. Angenäma problem."

Kvällen fortsätter. Vi hinner avhandla jobb, familj och skvaller på både hög och, ibland, låg nivå. Vi hejar på folk vi känner och konverserar artigt med okända medan vi väljer i bardisken. Lokalen förvandlas från avslappnad middagsrestaurang till mer stimmig och folklig.
Konferensgängen tunnas ur. Någon drar sig tillbaka till hotellrummet, medan några tappra botaniserar vidare i baren.

Paret som vi gissade var på dejt verkar ha hittat rätt! Det syns tydligt.

Hon som satt ensam med ett glas vin har ätit upp sin middag och har hittat en vän som också satt ensam. De verkar ha en del gemensamt.

Ett gäng uppspelta bandysupportrar har anslutit. Deras lag har vunnit och de stannar i stan för att fira. Ljudnivån i baren ökar lite.

Strax efter 23 rundar vi av. Det är fortfarande ganska fullt i lokalen.

Innan vi skiljs år tar vi fram våra mobiler och bokar in en retur. Det finns ingen anledning att byta ställe för nästa avhandling av jobb, familj och skvaller på hög och, ibland, låg nivå. Om två månader är det dags igen.

 


UPPSALA.COM HÄLSAR PÅ är ett samarbete mellan Uppsala.com och utvalda partners. Den här artikeln är sponsrad.

 

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

The Bishops Arms

 

HEMSIDA: bishopsarms.com/Uppsala

FACEBOOK: /TheBishopsArmsUppsala/

ÖPPET
Måndag 15:00-00:00
Tisdag 15:00-00:00
Onsdag 15:00-00:00
Torsdag 15:00-00:00
Fredag 14:00-01:00
Lördag 13:00-01:00
Söndag15:00-23:00

TEL: 018-780 99 14

 

// Consent