Logga in

Logga in
lördag 21 juli 2018
sannaglam.jpg

Uppsala har fattat poängen!

Endagsfestivaler är exakt det mänskligheten behöver. I helgen bjuder Uppsala på två!

I helgen kommer äntligen Raggaefestivalen tillbaka till Uppsala där den hör hemma. På lördag är det baktaktskalas hela dagen på Kap-området och dagen innan intar minifestivalen Let’s Spend The Night Together samma område.

Jag är en ohyggligt bekväm person. Ibland till och med lite lat. Jag vet också att jag inte är ensam om det.
   Vi människor gillar inte krångel, kladd och meck. Det är jag rätt säker på.
   Visst finns det ystra 19-åringar som utan att blinka tycker att tält är ett finfint sätt att bo på, men jag är rätt säker på att sånt är övergående.

Ja, ni fattar nog hur galet fantastiskt jag tycker att det är med endagsfestivaler på cykelavstånd från centrala Uppsala (fast jag åker så klart taxi. Jag är ju ohyggligt bekväm – remember?)

Jag älskar att man kan bestämma kläder efter väder precis innan man ska gå. Möjligen tar man med en tröja. Reser du bort och ska hänga på festivalområde i flera dygn krävs det en hel del i-fall-att-planering. Minimalt sånt meck i helgen! Som jag gillar’t!

Du kan fixa frisyren och komma hem med samma frisyr. Inga tredagarshår här inte! Förmodligen sparar många av oss in en förmögenhet på torrschampokontot i helgen.

När festen är över och det är god natt tar du dig hem till din egen sköna säng och sussar sött. Vaknar upp fjärran från stekheta tvåmannatält fyllda med återanvänd luft (som ofta, med handen på hjärtat, inte luktar smultron direkt).

Kanske är du en smula torr i munnen, och då tar du något kallt ur kylen.

Hade du vaknat upp på en tältplats i Sölvesborg intill morgonpigga (eller extremt kvällspigga) partygänget hade du längtat hem just i det ögonblicket. I Uppsala jobbar vi inte så.

På lördag eller söndag morgon kan du njuta av en sen fruppa vid ett köksbord, kanske med någon du tycker om som inte luktar skunk och är geggig upp till knäskålarna. Din telefon är nyladdad, du kan ta en dusch – med varmvatten - och det kommer inte att vara någon som knackar på dörren och ber dig rappa på efter en minut.

Du kan krypa upp i soffan och surfa fram till gårdagens vimmelbilder och du kan te en lite tupplur där och då om du vill.

Långt från tält, geggamoja och sega nya tag inför festivaldag nummer två, eller tre.

Vi ses på Kap!

#hejauppsala//Susanna

 

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

// Consent