Logga in

Logga in
måndag 20 augusti 2018
sannaglam.jpg

Vi är så smarta i den här staden

Företagargalan är firmafesternas firmafest. Företagsledare, unga företagare och hela Uppsalas näringsliv går hem som vinnare.

Många frågar sig, som Askungen: Vad är en bal på Slottet? Svaret är: allt!
   I torsdags (19 april) gick Uppsalas Företagargala av stapeln traditionsenligt på Uppsala Slott. Sex blytunga priser delade ut. Årets UF-företag fick ta emot jubel och Uppsalas näringsliv tog ännu ett framgångsrikt steg mot gemensam framgång både för sig själva och för hela Uppsala.
   För det är exakt i sådana här sammanhang det händer. När jag bläddrar igenom hundratals vimmelbilder från kvällen så blir det extremt tydligt. I Uppsala hjälps vi åt. Här tar vi hand om varandra och gläds uppriktigt åt varandras framgångar. Vi är nämligen så smarta i den här staden att vi fattar att någon annans framgång gynnar oss alla.

VIMMELBILDER: Röda mattan när gästerna anländer

Det kramas och presenteras hejvilt, känner man inte många så ändras det snabbt, här är alla hemma. Välkommen hem och välkommen hit, liksom.
   Nykläckta företagare minglar med tunga företagsledare. Kommunalråd dansar sig svettiga och konkurrenter skålar i baren.

För andra gången på mindre en vecka får jag nöjet att gå på gala ledd av Henrik Johnsson och jag imponeras. Han är bra! Jag visste inte riktigt det innan.
   Och strax efter förrätten kommer kvällen sångfågel, Linda Bengtzing upp på scenen, men där stannar hon inte länge. Hon far omkring i publiken som en virvelvind. Och när jag inser att jag sjunger med (och kan texterna) på den fjärde låten i rad, då vet jag att arrangörerna Brink & Berger har hittat precis rätt – igen!
   Och jag är inte ensam. Det röjs loss! Ett gäng affärsänglar glömmer allt vad bordsplacering heter och spontandansen är ett faktum. Det är, banne mig, riktigt jäkla roligt!
   Sa jag att förrätten just avslutats?

VIMMELBILDER från middagen, prisutdelningen och festen

Maten och arrangemanget är perfekt – som alltid på Slottet och en efter en pristagare får jubla, och tackar de som tackas bör och alla hyllar Uppsala. Anders Wall går upp på scenen till tonerna av Loreens Euphoria för att ta emot huvud partnernas hederspris och deklarerar: ”Uppsala är bäst – det har jag alltid sagt”, och decibelmätaren når nästan motorsågsnivå.
   När Mona Österberg, vd på Mercodia tar emot priset för Årets företag med orden: "Vi vet att vi är bäst i världen", då pöser nästan hela Näringslivsuppsala av över av stolthet.

Fredrik Annell Berger har varit ordförande i Företagarna i Uppsala i fyra år och lämnade över (bandy)-klubban till Anna Molin i början av kvällen. Fredrik har gjort ett grymt jobb och positionerat Företagarna ordentligt i Uppsalas medvetande. Och Anna kommer inte att göra någon besviken, det är jag bergsäker på.

 

#Hejauppsala//Susanna Lans

 

VIMMELBILDER: Röda mattan när gästerna anländer

VIMMELBILDER från middagen, prisutdelningen och festen

 

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Årets vinnare på Företagargalan

Årets Handel: Ester & Harry, Isabel Medin

Årets Hållbara företag: Upplands Energi, Joacim Eronen

Årets Innovation: VBN Components, Martin Nilsson och Ulrik Beste

Årets Komet: Trippus, Martin Klöfver

Årets Unga företagare: Knivsta Motor, Saeid Mohamad

Årets Företagare: Mona Österberg och Erling Holmlund, Mercodia AB

Huvudpartnernas hederspris: Anders Wall

// Consent