Logga in

Logga in
fredag 20 april 2018
sannaglam.jpg

Välkommen till Sommaruppsala

I juli fyller Uppsalaveckan tre år. Jag tycker att det är dags att vi levlar upp det här nu.

Idén med Uppsalaveckan, vecka 27, är att vi ska försöka få fart på sommarstaden Uppsala. Det är naturligtvis helt oacceptabelt att staden går i ide under Sveriges vackraste månader.

För det finns absolut ingen som helst anledning till det.

♥ Uppsala ligger på den bästa tänkbara platsen i Sverige. Du kan resa hit hur enkelt som helst – från hela världen. Det går fortare att ta sig till Uppsala city än till Stockholm city från Arlanda.

♥ I Uppsala kan du promenera mellan sevärdheter som skulle göra vilken europeisk stad som helst grön av avund.

♥ Här kan du bo på finfina hotell, äta på lyxiga restauranger, fika på pittoreska caféer utmed en vacker å. Du kan packa en picknick-korg och tillbringa en slapp dag i parken mitt i stan, och du kan dansa rumpan av dig framåt kvällskröken.

♥ Du behöver inte ens ta en taxi från hotellet för att gå på konserter med världsartister eller svenska stjärnor – du kan gå, eller cykla.

Det enda vi inte kan erbjuda är bad i havet, men då hänvisar vi till solkusten. Det tar knappt 1,5 timme och kostar typ 66 kronor med buss.

Det finns inget programblad. Det är du, jag morsan och brorsan som ska fixa det här. Tänk till när du planerar din sommar. Stanna hemma 3-9 juli i år. Bjud hit dina kompisar från andra ställen. Visa upp ditt sommaruppsala.

Vi har ju inget att skämmas över – tvärt om!

#hejauppsala

//Susanna

 

 

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.