Logga in

Logga in
onsdag 22 augusti 2018
sannaglam.jpg

Min Uppsalavecka börjar ta form

Dags för hemester och ett ypperligt tillfälle visa upp vår fina sommarstad. Här är mina tips.

Sedan några år tillbaka benämner vi vecka 27 som Uppsalaveckan. Syftet är busenkelt. Vi ska visa resten av Sverige och världen att Uppsala är en sommarstad att räkna med. Tillsammans berättar vi om vår fina stad och hjälps åt att bjuda hit i stället för att åka bort under en julivecka.
   Jag kan vara envis ibland, och när det gäller just Uppsalaveckan, som föddes som en idé under en febertopp 2015, så är jag osedvanligt seg.
   Jag får en hel del hejarrop från både vänner, arrangörer, näringsidkare och kommun, chefen tycker att tanken är god, mina vänner vågar inte berätta om det ska åka bort och både radio och moderblaskan UNT har uppmärksammat lite blygsamt.
   Ungefär så långt har jag kommit.

Staden är inte alls död i juli som den var för bara några år sedan. Jag tar inte alls på mig äran för det såklart, men det gör mig glad. Det är alltid skönt att få bekräftat att man inte är ute och cyklar även om man är övertygad själv.


Så på måndag är det dags igen. Då hemestrar vi, bjuder hit folk som vi visar upp vår stad för.
   Hur gör du?

 

 

Först: Kolla in vädret!!!!

 

 

 I Evenemangsguiden på Uppslaa.com finns tusentals tips på vad du kan hitta på i Uppsala och Uppland. Missa inte den! HÄR hittar du den.

Och glöm inte - #uppsalaveckan

//Susanna Lans

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Mina bästa tips för Uppsalaveckan 2018

MÅNDAG 2 juli

MINA TIPS: Riv av alla sevärdheter direkt. Domkyrkan, Gustavianum, Carolina Rediviva, Slottet, Gunillaklockan, Upplandsmuseet, you name it! Kolla in Destination Uppsala för bästa guide.

MIN PLAN: Jobbar (med planering av kommande Uppsalaveckanaktiviteter så klart) Middag på stan med en bästis. Cykelfärd hem genom rågfält (eventuellt fel sädesslag här) i sommarkvällen …

 

TISDAG 3 juli

MINA TIPS: Sirius-Gif Sundsvall på Studenternas. Den uppskjutna premiärmatchen ska spelas och det är precis just nu du ska gå dit och supporta. Sirius och hela Uppsala behöver just DIG! Du hinner se Sverige-Schweiz innan…

MIN PLAN: Planerar in två fotbollsmatcher. Sveriges åttondelsfinal på storbild och Sirius-Sundsvall från läktarplats på Studenternas. Ett stopp på trevlig uteservering innan Sverigematcher är planen. Bor på hotell.

 

ONSDAG 4 juli

MINA TIPS: White Party, onsdagsklubben på Birgerjarl för de unga och Abba-allsång i Parksnäckan för alla.

MIN PLAN: Lååång mysig hotellfrukost. Date med min favoritmänniska för omkringhasning på stan. Glass vid ån, kanske en picknick i nån park.

 

TORSDAG 5 juli

MINA TIPS: Sweet Emma and the Moodswingers i Parksnäckan

MIN PLAN: Lite oklart här än så länge. Klart är att jag inte missar när årets 30/30-lista avslöjas på Hava kl 18. Ett av årets höjdare, om du frågar mig!

 

FREDAG 6 juli

MINA TIPS: Timo Räisänen sjunger Ted Gärdestad i Parksnäckan, en succé som är tillbaka.

MIN PLAN: Slödag. På kvällen har jag och en kompis fest för alla våra coola väninnor på Flustrets balkong. Kom dit vettja!

 

LÖRDAG 7 juli

MINA TIPS: Dagfest, Sunny Brunch Dayclub på Birgerjarl. Magnus Carlson i Parksnäckan. Sirius-Malmö, allsvensk fotboll på Studenternas. Brottsplats Uppsala, stadsvandring genom Uppsalas mörka historia. Mer info HÄR

MIN PLAN: Har paxat VIP-plats på Studenternas och räknar med att fila på solbrännan samtidigt. Solbrillor på!

 

SÖNDAG 8 juli

MITT TIPS: Ta en långpromenad längs Fyrisån med någon du tycker om. Ta en dricka på en uteservering. Varva ner inför semester eller jobb.

MIN PLAN: Boar in mig ordentligt i kolonistugan med familjen. Nu är det semester som gäller!

Och glöm inte - #uppsalaveckan

// Consent