Logga in

Logga in
onsdag 22 augusti 2018
sannaglam.jpg

Galen galavecka - som jag gillart!

Min dotter säger ibland att jag har världens bästa jobb. Inte helt sällan håller jag med. Men då och då funderar jag över hur det egentligen är ställt med saker och ting kring det här.

När jag skriver det här borde jag laminera skyltar till området vi kallar Green Room på Uppsala.com Awards. Jag, en sportreporter och en webbredaktör är kvar på jobbet, det är helt becksvart utanför fönstren. Klockan visar 21.32.

Jag har ont i höger tumme. Att klippa ut flera hundra plastade vipbiljetter har den effekten på tummar.

Hungrig har jag varit länge, det är tur att någon skolklass sålt in kakburkar bland personalen så man kan dämpa det värsta med ett par Pappas punchbollar.

Det är jävligt rörigt på mitt skrivbord. Jag fattar inte alls vem som stökat till och jag har verkligen inte en susning om varför ingen städar upp.

Familjen har varit på lyktvandring i Håga och brudarna på jobbet är på After Work på stan. Jag och Håkan Lundh på sporten jobbar vidare i en varsin del av kontorslandskapet i tysta Boländerna.

I vanliga fall använder jag en supersmart digital ToDo-lista som jag har både i datorn och i mobilen. Där skriver jag in allt jag helst inte ska glömma och den är perfekt för en sådan som jag.

Men när det kör ihop sig, som just nu med lördagens gala, förberedelse för att starta ombygget av sajten på måndag, när vi plötsligt ska byta platser med varandra på kontoret och ett nytt sätt att jobba med nya annonsformat ska sjösättas (och jag ska göra manual och bygga), när någon har skrivit in 20 evenemang med fel plats i kalendern och behöver hjälp att ändra och vi i förra veckan fick ny datamiljö på jobbet, då freestylar jag!

Sjukt korkat så klart. Jag blir en post-it knarkare. Jag skriver listor, gör noteringar på servetter och skickar mejl till mig själv.

Så fruktansvärt osmart, och helt oförklarligt.

Jag slutar äta mat, och dricker för lite, jag försummar man, vänner och barn.

Jag tvättar inte håret superfrekvent, det kan jag erkänna.

Men som jag gillar det!

För när jag kryper ner i sängen efter en 12-timmars dag och nacken värker så mår jag ändå oförklarligt fint.

På lördag är det gala. Innan det ska jag hinna med en invigningsfest på nya pampiga Arenahotellet, rodda på Flustret hela dagen i morgon. Försöka få till någon slags frisyr när jag mellanlandar på mitt hotellrum på Gillet framåt eftermiddagen. Fullt ös – precis som jag vill ha det.

Jag har funderat klart. Min dotter, som så klart är en osedvanligt klok 12-åring, har helt rätt. Jag har världens roligaste jobb.

Så förlåt försummade man, vänner och barn, men jag har en gala att styra, en invigning att gå på, en sajt att bygga om, men på söndag då är det fullt ös på Fars dag. Det lovar jag.

#hejauppsala//Susanna

 

 

 

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

// Consent