Logga in

Logga in
fredag 20 april 2018
sannaglam.jpg

Önskelista till 2017

Jag önskar mig endast sex småsaker. Ett mittenlag, sol, en förklaring till bilhatet i city och lite annat ...

Hejdå 2016. Jag kan redan nu säga att du förmodligen inte kommer att hamna på min topp-fem-lista över favorit-år när det är dags att bocka upp tofflorna. Men du kommer inte sist heller.

Mitt år har varit rörigt. Jag gillar inte rörigt!

Men det mesta som varit oklart och rörigt, typ riktning på arbete och ett bygglov från helvetet samt lite annat smått och gått har liksom rätat upp sig nu.

Därför kan jag nästan inte vänta tills 2017 tar fart! Jag kan knappt sitta still av iver.

Här kommer min önskelista inför 2017.

Förutom fred och frid på jorden, så skulle jag uppskatta detta.

Fint väder. Det är verkligen inte okej med slask. Det borde vara förbjudet. Förbjud bara!

Ett mittenlag i herrarnas fotbollsallsvenska. Sirius behöver hänga kvar i fotbollens allra finaste serie. Inte mer. Det är allt jag begär.

Jag önskar också att alla vi, Sirius fotboll, kommun, supportrar, Uppsalabor och partners inser vilket ljuvligt läge vi har att marknadsföra vår stad i sommar. Det kommer plötsligt att komma en hel mängd människor på besök, som vanligtvis inte hälsar på här så ofta. Jag pratar om fotbollssupportrar från andra allsvenska lag.

Snälla, snälla … låt oss tänka rätt här nu!

Utgå aldrig ifrån att det kommer att komma tusen dyngfulla halvnakna skräniga knivbeväpnade män med bengaler och ett enda syfte – att paja så mycket som möjligt för alla i sin väg när deras lag möter Sirius.

Utgå i stället ifrån att det kommer genuint fotbollsintresserade vuxna, barn, mammor och pappor som vill se fotboll och som gärna tar med sig en angenäm upplevelse hem till sin stad.

Välkomna de som kommer, se till att de har det bra. Se till att det tar med sig ett positivt minne från Uppsala hem igen. Och här tänker jag så klart inte på en bortaseger, för det ska vi ju inte ge dem.

Billigare parkering och bättre framkomlighet i City. Jag är vanligtvis inte så mycket för att gnälla på sånt här, tänker att det väl finns en bra tanke kring det mesta, även om man inte alltid håller med. Men här skulle jag behöva få en del förklarat för mig. Varför är det svindyrt att parkera i Uppsala city, men typ gratis i andra städer i Sverige? Varför måsta men köra omvägar för att det är vägarbete exakt överallt samtidigt inne i stan? Och vad ÄR det för poäng med dubbdäcksförbudet egentligen?
Jag gissar att tanken är att  få folk att sluta åka bil. Har aldrig gillat idén med tvång som en metod. Tror till och med att det finns ord för sånt. Och jag tror till och med att det är olagligt ...

  Dolly Parton. Hon är inte min största idol, inte i närheten egentligen. Men jag vill verkligen se henne i en kvällssol i Uppsala innan jag (eller hon) blir för gammal.

  Succé för Uppsala Reggaefestival. Inte bara publik- och musikmässigt. Jag vill inte läsa rubriker om polisrazzior, drogpåverkade ungar och argsinta besökare. Jag vill ha härliga goda rekordrubriker. Tack!

  Ett spadtag i Gränby. I början av 2017 förväntar jag mig att kommunstyrelsen säger ja till bygglovet för Gränby Eventcenter. Sen vill jag se lite action!

Ungefär så!

PS: Behöver ta en ny bildbyline under nästa år. Önskar mig därför en tidsmaskin eller liknande för att underlätta detta spektakel. Men det är väl inte realistiskt?

 

Gott nytt år//Susanna #hejauppsala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.