Logga in

Logga in
tisdag 17 juli 2018
sannaglam.jpg

Därför ska du rösta på Owe

Alla som har någon slags Uppsalastolthet bör lyfta luren och rösta på Uppsalaikonen Owe Thörnqvists bidrag Boogieman Blues på lördag.

Inte nödvändigtvis för att man tycker att låten svänger något överjävligt, eller ens alls. Utan för att det är nu, mina vänner, vi äntligen har chansen att plocka poäng till vår stad i Melodifestivalen.

För Owe är den ambassadör för Uppsala vi faktiskt saknat i de här sammanhangen. Som vi saknat i många andra sammanhang också för den delen.

Owe har varit en megastor artist i Sverige, det kan han bli i de nya generationerna också.
Handen på hjärtat, vi sjunger ogenerat Sean Banan-prutttexter som om ingen morgondag fanns, visst sjutton borde lite gamla Owe-dängor platsa i de svenska hemmen igen?

Jag tänker hundratals kids som sjunger Gun från Dragarbrunn på skolgårdar runt om i Sverige. Jag tänker fjärdeklassare som mimar till Varm korv Boogie på talangjakten i skolmatsalar inför svettiga föräldrar och familjer skrålande Svartbäckens ros tillsammans i bilen på väg på semester.

Jag ser framför mig hugade rapartister med nya versioner av Rumba i Engelska parken.

Kanske återuppstår Kafé 7:an på Bredgränd och vem vet … möjligen är Dagny det mest populära namnet på nyfödda flickebarn i Sverige när 2017 ska summeras.

Statyn på Fyristorg blir verklighet och folk har en till anledning att komma hit på besök från hela världen.

Så tänker jag ...

Nu kör vi, rösta på nummer tolv!

#hejauppsala//Susanna

 

LÄS OCKSÅ: Uppsala-dj värmer upp mellopubliken

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

// Consent