Logga in

Logga in
tisdag 19 juni 2018
sannaglam.jpg

Uppsala har rivstartat 2017

Jag var lite svårflörtad när det gällde 2016. Men 2017 har redan min kärlek.

I slutet av december var det som vanligt dags att summera året. Jag förväntades säga något smart i Fredagspanelen i Radio Uppland dagen innan nyårsafton. Jag hade faktiskt tänkt till, problemet var väl bara att jag snabbt summerade 2016 till ett mellanår. 2015 var grymt ur Uppsalaperspektiv och riktigt dit nådde aldrig 2016 enligt mig.

Panelkompis Patric Kiraly hade ett annat grepp. Han hade med sig en lista över årets filmer, låtar, kompositörer, comebacker, dödsfall, maträtter, finaste katter i sociala medier, trender, genombrott, skosulor, facebookinlägg, frisyrer … you name it!

Han hade tänkt till på riktigt. Grymt imponerande, så klart.

Jag fick ur mig typ Sirius fotbolls avancemang till allsvenskan och ljusglimten kring arenan i Gränby. Kanske var jag lite för lokal i min analys …

 

Hur som helst. Nu skiter vi i 2016 och lever i nuet.

Och jäklar vilken rivstart Uppsala har gjort!

Vi vet redan nu att två extremt trendiga och populära restauranger har bestämt sig för att expandera och att man valt Uppsala för ändamålet.

Bastard Burgers, från Luleå kommer till Dragarbrunnsgatan och Stockholmspärlan Miss Voon flyttar in på top floor i nya Elite hotel Academia där även gastropuben The Bishops Arms kommer att husera.

För Bierhuis på S:t Olofsgatan är succén redan ett faktum.

Och jag hör fåglar viska om minst fyra nya restauranger/pubar/uteställen som ligger i startgroparna i city redan nu.

De tre bästa konferenshotellen ligger i och utanför Uppsala (Noors slott, Steningevik och Villa Anna). Bara ett stenkast bort ligger årets bästa affärshotell – Clarion Arlanda.

Sirius fotboll kommer att spela i högsta serien i största idrotten i sommar och det bör innebära en hel del förstagångsbesökare till vår stad.

Området öster om stationen har fått lite ro och börjar se riktigt snyggt och prydligt ut. Det är en härlig känsla att veta att det nu är helt naturligt, till och med lite trendigt, att hänga på den sidan av järnvägen för att bo, jobba, ta en drink, shoppa, strosa på Vaksala Torg på marknad eller avsluta dagen med en skön middag.

Där ligger ju också UKK som i år firar tio år. Grattis, säger jag! Räknar med kalas under hela året och ber än en gång lite blygsamt om lite fason på serveringen med stans bästa utsikt.

Jag förväntar mig att bygget av evenemangsarenan i Gränby startar under året och jag förväntar mig också att fler än någonsin väljer att stanna hemma i stan under Uppsalaveckan, 3–9 juli, för att ge Sommaruppsala den uppmärksamhet den förtjänar.

Jag kommer att gå på Per Gessle i Botan och låtsas att det är Gyllene Tider som är kompband och att jag är 14 år igen.

Vi har ett grymt år framför oss, Uppsala. Och då har det bara börjat!

 

#hejauppsala//Susanna Lans

 

 

 

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

// Consent