Logga in

Logga in
tisdag 19 juni 2018
sannaglam.jpg

Jag gillar att betala min skatt

Är det fortfarande sexigt att betala skatt? Jag ger mig inte in i politiken, men någonstans så är det ju bra att bidra till det samhälle man vill ha, tänker jag.

Det finns sjukt många sätt att bidra till ett bättre samhälle. Man kan volontärarbeta, man kan engagera sig i välgörenhet, ta hand om övergivna sommarkatter, arbeta politiskt, utbilda sig till en sjuhelsikes bra lärare, träna ett bandylag ideellt, vara stödperson. Det räcker förvisso ganska lång att sluta gnälla över allt, att tala om för en medmänniska hur bra den är och att le till hen som kör bussen på morgonen också …

Man kan också betala skatt. Det gör ju de flesta som tjänar pengar (vare sig man vill eller ej) och oavsett vilken politisk läggning man har så är det ju någonstans bra, tänker jag.

Det finns det många som gärna tvistar sig blåa av argument för och emot vad som ska prioriteras. Och hur stor del av inkomsten som ska betalas som skatt, men pengar tillbaka till driften av vårt samhälle är ju knappast fel?

Jag gillar faktiskt att betala min skatt, jag skulle nog inte sträcka mig så långt att säga att det får mig att känna mig sexig, men jag tycker faktiskt att det känns meningsfullt. Jag är tacksam för att jag kan gå till doktorn om jag är sjuk, att jag kan åka bil på framkomliga och säkra vägar, att jag fick föda barn på en trygg förlossningsavdelning med en stabil vårdtant vid min sida, att någon tar bort snön på gatorna och att mitt barn får gå i förskoleklass, skola, på fritids och dagis och att min pappa fick bo på ett trevligt vårdhem när han var sjuk.

Jag fattar att just min skatt knappast ens täcker det jag kostar, och att det är så för de allra flesta och därför imponerar en lista över de som betalat mest skatt betydligt mer på mig än en över vilka som tjänade mest pengar eller har de dyraste bilarna.

 

LÄS MER: LISTA: De 20 under 40 år som betalar mest skatt i Uppsala

#hejauppsala//Susanna

 

 

 

 

 

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Fakta

Uppsala växer

I Uppsala bor det 180 509 personer över 16 år vilket är en ökning med 2 955 personer sedan 2015.

Medellönen i Uppsala 2016 var 263 448 kronor/år vilket innebär att Uppsala kommun ligger på plats 61 av Sveriges 290 kommuner.

Genomsnittslönen för män var 342 346 kronor och för kvinnor 275 697 kronor.

Det bor 4 471 miljonärer i Uppsala kommun. Det är cirka 2,5% av invånarna.

Det får väl ses som godkänt på alla punkter utom skillnaden på manlig och kvinnlig medellön så klart. Där får vi skärpa till oss!

 

Källa: Ratsit

 

// Consent