Logga in

Logga in
söndag 30 april 2017
Guidebild

Fik och kaféer i Uppsala

En slät kopp kaffe eller helst en hel kakbuffe? Här hittar du fik, kaféer och konditorier i och omkring Uppsala. I Uppsala hittar du en salig blandning av kaféer, allt från anrika inrättningar som fanns med redan på sekelskiftet till nya supertrendiga ställen. Kom in slå dig ner och bara njut. Det sägs att när det råder lågkonjuktur så fikar vi mer än vanligt- och det är väl egentligen inte så konstigt.
Vill du synas här? Kontakta info@uppsala.com

Godsmagasinet

Roslagsgatan 1, 753 27 Uppsala

I händelsernas centrum! Godsmagasinet i rött tegel är från 1911 och ligger mittemellan järnvägsstationen och konserthuset i Uppsala. Uppsala design- och konsthantverksgalleria. Här finns såväl kafé, butiker och restaurang.

Läs mer

Gränby Foodcourt

Marknadsgatan, 750 22 Uppsala

I vårt restaurang område i Gränby Centrum finner du restauranger och café för alla smaker. Ta en paus från shopping och njut av god mat. Ni kan bland annat njuta av det Italienska, Asiatiska, Indiska köket eller varför inte en god kopp kaffe.

Läs mer

Güntherska Hovkonditoriet

Östra Ågatan 31, 753 22 Uppsala

Ett av de äldsta caféerna i Uppsala. Güntherska ligger beläget centralt, nära stora torget och fyrisån, med stora fina lokaler med gamla anor.

Läs mer

Hugo W

Vaksalagatan 24, 753 43 Uppsala

Sveriges första livsstilsbutik med bar och bistro med fullständiga rättigheter. Varför Hugo W? PÅ 1930 TALET drev Hugo W Pettersson en charkuteributik i denna lokal.

Läs mer

Stationen

Olof Palmesplats 6, 753 21 Uppsala

Här har vi skapat ett brasserie med en smak av Paris, en bar med Londons puls och ett café med en doft av Rom. Tre europeiska klassiker med mat och dryck som aldrig går ur tiden, öppet från tidig morgon till sen kväll.

Läs mer

Thun's

Näsby 32, 740 10 Almunge

På Thun’s hittar du lite av varje, till bättre priser än vad du kanske är van vid. Här finns kläder och skor till hela familjen, husgeråd, hemtextil, leksaker och andra prylar. Klassiker blandat med det senaste, breda produkter blandat med smala. Bra varor till bättre priser helt enkelt. Det betyder inte att vi säljer vad som helst hur som helst. Men vi förser gärna något speciellt och passande till var och en.

Läs mer

Ulva Kvarn

Ulva kvarn, 755 93 Uppsala

Välkomna att dela vår vackra miljö och få en avkopplande stund, titta på hantverk, handla vackra saker och äta en bit mat eller fika. Solbada eller fiska går bra det med. I kvarnhuset finns glashytta, prylmarknad och restaurang. I hantverksbyn finns konsthantverkare, café, presentbutik och antikaffär.

Läs mer