Logga in

Logga in
torsdag 21 juni 2018
refug.jpg

Ny mötesplats för unga vuxna

Refug blir ett forum för kunskap, eftertanke, energi och mod. Satsningen rivstartar med att köra Pillerpoden Live

Bakom Refug står Folkuniversitetet och Reginateatern, som med projektmedel från Uppsala Kommun kan genomföra denna satsning. På Reginateaterns caféscen blir det föreläsningar och andra aktiviteter. Folkuniversitetet öppnar upp för samtal, eftertanke och engagemang. Alla ungdomar och unga vuxna i gymnasieåldern och upp till 25 år hälsas välkomna – oavsett bakgrund och aktuell livssituation.

- Att förstå sin omvärld, känna sammanhang och delaktighet i samhället är viktigt för den psykiska hälsan. Att unga engagerar sig i samhällsfrågor är dessutom viktigt för demokratin, säger Carin Aronsson på Folkuniversitetet. Vi vill att ungdomarna bidrar med sin egen kunskap och sina erfarenheter, i sann folkbildningsanda. Folkbildningsmetodik är demokrati i praktiken, man tar själv ansvar och påverkar sitt eget lärande. Kort sagt, man utvecklas, tillsammans med andra.

Ordet refug härstammar från latinets refuʹgium ’tillflykt(sort) enligt Nationalencyklopedin. Refug blir en mötesplats för unga i Uppsala. Unga som behöver en paus i vardagen, som vill inspireras, tänka nytt eller bara vara.

Satsningen rivstartar med att köra Pillerpoden Live på Reginateatern den 1 november. Senare i november kommer journalisten Joakim Medin och pratar kring Fake News.

- Vi tror det finns ett stort behov av Refug i Uppsala. En trivsam, trygg och tillåtande mötesplats mitt i centrala Uppsala där unga kan lära mer och diskutera aktuella frågor. Och framförallt ha roligt tillsammans. Ett forum som tar unga och ungas tankar på allvar! säger Maria Björk, Reginateatern.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

// Consent