Logga in

Logga in
tisdag 22 maj 2018
siriusöl.jpg

Ångkvarn brygger Siriusöl

Lanserar två nya sorter lagom till hemmapremiären.

Bryggeriet Ångkvarn släpper två helt nya öl lagom till hemmapremiären mot IFK Göteborg på söndag 9 april. Vi(e)nnarlager och Blåsvart Stout

- Eftersom Sirius är en klubb med en anrik historia så kom tanken att ta inspiration av två klassiska ölstilar om än ge dem en modern tvist för att fira Sirius återkomst, berättar bryggmästare Per Erik Alm i ett pressmeddelande.

Bryggmästare Alm berättar vidare:

 

"Wiener/Vienna lager är en traditionell bärnstensfärgad lager som togs fram av Anton Dreher i Wien 1841. När pilsnern lanserades i Plzen året efter tog den snabbt över och wienerlagerns populäritet avtog. Nu har vi bryggt en lager med 100 % Vienna-malt. I stället för att använda traditionell humle, som vi har i andra lager, så har vi använt Motueka - en humlesort från Nya Zeeland framodlad från tjeckisk Saaz-humle. En liten tvist på en traditionell ölstil. Ölet kallar vi Vi(e)nnarlager med förhoppning om en lyckad säsong med många vinster."

 

"Vår andra öl släpper vi bara ett fat av så det är först till kvarn som gäller. Vad kunde bättre symbolisera blåsvarta Sirius än en blåbärsstout? Denna stout ligger på 7,5 % och är bryggd med mjölksocker - för ökad fyllighet och restsötma - samt så klart rikliga mängder blåbär. På engelska skulle ölen kallas Blueberry Milk Stout, men vi kallar den helt enkelt Blåsvart Stout."

 

5 kronor per såld liter av de båda ölsorterna skänks till Sirius ungdomsverksamhet.

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.