Logga in

Logga in
tisdag 17 juli 2018
sssssssssssssssssssssssssssNY.jpg

Ny park invigs på onsdag

Del två av Solvallsparken i Rosendal med massor av aktivitetsytor invigs på onsdag.

Nu står alla delarna klara med en rad aktivitetsytor bland annat klättervägg, tennisvägg, beachvolleyboll, minibasket, bordtennis och mycket mer.

­­- Att leka utomhus är en allt hetare trend. I Solvallsparken blir alla slags sporter lek. Något som kommer locka barn, ungdomar och säkert också vuxna som är leksugna, säger Maria Gardfjell (MP) kommunalråd för miljö och klimat.

I parken finns även rum för vila och återhämtning i form av en lång solläktare som kan bli en mötesplats för alla åldrar. En mindre asfalterad gångväg slingrar sig fram i parken och är perfekt för mindre barn att lära sig att cykla på. Här finns också uterum och enskilda soffor för ro och vila.

- Nu har etapp 2 av Rosendal börjat byggas. Sport och utomhuslek är en viktig profil för stadsdelen som växer fram mellan två naturreservat, säger Maria Gardfjell som inviger parken på onsdag.

Invigningen äger rum 11.30 och i samband med den bjuder Uppsala kommun på fika och stadsträdgårdsmästaren Ingemar Carlsson håller tal.

Solvallsparken har fått sitt namn efter torpet Solvallen som låg strax norr om parkområdet. Torpet revs för drygt tio år sedan.

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

// Consent