Logga in

Logga in
tisdag 17 juli 2018
wifi.JPG
Happy friends in the park taking selfie on a sunny day Bild: Wavebreak Media LTD

Fritt WiFi poppis i city

Efter ett år av fritt WiFi utomhus i Uppsala City har nu den första rapporten kommit. Så här funkar det!

Under flera år har fritt wifi varit högt på önskelistan hos såväl uppsalabor, näringsliv som i samverkansråd. Nu har tjänsten Uppsala Wifi som ger fritt wifi i Uppsalas stadskärna varit igång i 1 år. Hur har då användningen sett ut och hur viktigt är fritt wifi för uppsalabor? 

I en ny rapport från Uppsala Citysamverkan visas hur Uppsala Wifi har ca 20.000 unika användare per månad. Antalet uppkopplingar med det fria wifinätet är ca 200.000 per månad med en stigande trend, där ett rekord slogs med 449 668 sessioner under maj månad.

Vad betyder då fritt WiFi för Uppsala?

- Det gör Uppsala till en digitalt smartare stad. Det förenklar Uppsalabornas vardag och är en viktig infrastruktur som möjliggör för forskning och näringsliv att skapa nya tjänster säger Marlene Burwick, kommunstyrelsens ordförande Uppsala Kommun.

Rapporten visar att Uppsala Wifi är mest populärt i den yngsta åldersgruppen 17-34 år där 64% ger betyget 7 eller över på en 10-gradig skala. De mest flitiga användarna är studenter och barnfamiljer. 

Hur viktigt är det då med ett fritt WiFi? 58% av alla Uppsalabor tycker det är mycket viktigt med ett fritt wifi utomhus i centrala Uppsala. 

Kan Uppsala Wifi då stärka konkurrenskraften för Uppsalas City?

- Ja fritt wifi är en av alla viktiga delar i en modern infrastruktur för framtidens stadskärna som vi på Citysamverkan arbetar för att förverkliga, säger Lisa Thörn, VD på Uppsala Citysamverkan.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Fakta

SÅ FUNKAR FRITT WIFI i UPPSALA CITY

  1. Se till att du befinner dig inom wifizonen (se kartan HÄR)
  2. Välj "!uppsalawifi” i listan av tillgängliga nätverk på din enhet.
  3. Godkänn villkoren och surfa fritt!

Läs mer HÄR

// Consent